Home / Projecten / Wonen & verkeer / Opeinde De Peinder Mieden

Opeinde De Peinder Mieden

Aan de rand van het dorp Opeinde, vlakbij Drachten, ligt een fraai agrarisch coulisselandschap van 87 hectare groot. Het gebied is kenmerkend voor dit deel van Fryslân: een groen en halfopen landschap met weilanden, afgewisseld met boomsingels en water. Maximaal 45 kopers krijgen hier de unieke mogelijkheid om te wonen in de natuur. Zij worden, naast eigenaar van hun eigen kavel, ook – als groep – eigenaar en beheerder van het omliggende landschap.

Bewoners bepalen zelf hoe de bebouwing van het gebied eruit komt te zien. Deze manier van projectontwikkeling is uniek in Nederland en geeft de toekomstige bewoners de mogelijkheid om zelf hun leefomgeving vorm te geven.

Ligging
De Peinder Mieden ligt ten zuiden van het dorp Opeinde. Opeinde ligt 4km ten noordwesten van Drachten en heeft ongeveer 1700 inwoners. Het dorp ligt in een fraaie omgeving, de Noardlike Fryske Wâlden. Dit is een voornamelijk agrarisch gebied met door boomwallen omzoomde landerijen.

Drachten 4 km / 8 min.
Leeuwarden 24 km / 27 min.
Groningen 44 km / 37 min.
Zwolle 86 km / 50 min

Het dorp ligt direct aan open vaarwater en de natuurgebieden de Leijen, de Alde Feanen en bekende watersportplaatsen zoals Grou en Eernewoude zijn per boot uitstekend bereikbaar.

Bouw uw droomwoning
Voor De Peinder Mieden geldt geen welstandstoets. Enkel wordt de toekomstige bewoners gevraagd ‘passend te bouwen’. Dit houdt in dat uw woning past in het natuurgebied waarin u gaat wonen. Dit is echter geenszins een beperking en in de Peinder Mieden heeft u de unieke mogelijkheid om uw droomhuis te realiseren.

Meer informatie
Kijk op www.depeindermieden.nl.