Home / Sport & bewegen

Sport & bewegen

Wij creëren de juiste randvoorwaarden om sporten en bewegen mogelijk te maken. We willen binnen Friesland het hoogste scoren als het gaat om inwoners die voldoen aan de beweegnorm en inwoners die actief aan sport doen, in welke vorm dan ook. Daarom hebben we ook de modernste gymzaal van de wereld iSpace.

Het Sportbedrijf Drachten voorziet in Beweegadvies en ondersteuning. De Coaches Sporten & Bewegen hebben allemaal hun wijken in de gemeente waarin zij in een wijkgerichte aanpak, samen met MOS en anderen, maatwerk realiseren per wijk, doelgroep en inwoners.

Bewegen in Drachten kan altijd en overal
Op alledaagse locaties of juist op plekken die je nog niet hebt ontdekt. Beweeg je mee? Kijk op www.bewegenindrachten.nl. Deze website is een hulpmiddel om te ontdekken waar je allemaal in Drachten kunt sporten, spelen en bewegen.

Sportbedrijf Drachten
Onderdelen van Sportbedrijf Drachten zijn o.a. Zwemcentrum De Welle, Sportcentrum Drachten en de meest moderne gymzaal ter wereld: iSpace Sports in Opeinde en Drachten. Sport & bewegen moet voor iedereen toegankelijk zijn. Sportbedrijf Drachten biedt een breed scala aan sport- en beweegactiviteiten en evenementen. Van zwemsporten tot klimmen en van wandelen tot een high tech gymles; voor ieder wat wils! Sportbedrijf Drachten biedt professionele ondersteuning aan onderwijs en verenigingen en wij verhuren en beheren sportaccommodaties en de bijbehorende materialen. Zie www.sportbedrijf-drachten.nl.

Zwemcentrum De Welle
Zwemcentrum De Welle is een wondere wereld vol waterplezier. Voor recreanten en sportievelingen is er een spetterend aanbod. Je vindt hier een spannende glijbaan, een officieel wedstrijdbad, een pierenbadje en natuurlijk een buitenbad. Kom lekker genieten en ontspannen in één van de leukste zwembaden van Noord-Nederland! Zie www.sportbedrijf-drachten.nl.

Atletiekbaan Drachten
AV Impala is een brede sportclub voor atleten, hardlopers, triathleten en wandelaars op alle niveaus, meedoen aan wedstrijden of recreatief sporten, van jong tot oud. AV Impala is aangesloten bij de Atletiekunie, de Nederlandse Triathlon Bond en de Koninklijke Wandelbond Nederland. Kijk op hun website.