Home / #ditissmallingerland / Landschapsbiografie Smallingerland

Landschapsbiografie Smallingerland

Landschap is in beweging. We realiseren het ons niet altijd omdat veranderingen soms klein zijn of heel geleidelijk gaan. Toch hebben we er als mens vaak wel de hand in. Van generatie op generatie bewerken we land, voegen we iets toe of halen juist iets weg. Het resultaat is het landschap anno nu, en dichtbij huis, het Smallingerland van nu. Hoe dat tot stand is gekomen vertelt deze biografie.

Als wethouder cultuur ben ik trots op de groep mensen die de afgelopen tijd druk bezig is geweest met het onderzoek naar de ontstaansgeschiedenis van het landschap in onze gemeente. Het vergt tijd, kennis en nauwkeurigheid maar zeker ook interesse. Interesse in de materie en het plezier en de voldoening om de resultaten over te dragen. Dankzij deze biografie is de geschiedenis van het Smallingerlandse landschap nu voor iedereen inzichtelijk. Het document helpt ons bij de ontwikkeling van de omgevingsvisie, de integrale visie voor de lange termijn.

Wist u dat de kolonisten in de Middeleeuwen de basis hebben gelegd voor ons huidig landschap? Nieuwsgierig naar de achtergrond van dobbes en pingo’s of het terugdringen van wateroverlast enkele honderden jaren terug? ‘Ken je verleden om het heden te begrijpen’. Ik nodig u graag uit deze landschapsbiografie te lezen.

Marjan Sijperda
Wethouder gemeente Smallingerland

Plaats zelf een reactie

Om een reactie te plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren