Home / #ditissmallingerland / Fase 1: Resultaten enquête #ditissmallingerland

Fase 1: Resultaten enquête #ditissmallingerland

In 2018 hield de gemeente een enquête onder inwoners, werkenden en bezoekers. De enquête is onderdeel van de campagne #ditissmallingerland die de opmaat vormt van de omgevingsvisie voor de gemeente. 

De geïnterviewden, voornamelijk bewoners, zijn positief over de vele voorzieningen in de directe nabijheid zoals winkels, medische voorzieningen, sport, werk, cultuur, recreatie, bos en water. Ook de goede bereikbaarheid met de fiets, OV en auto krijgt waardering. En ondanks dat alles zo dicht bij elkaar ligt, wordt de omgeving toch als rustig, gemoedelijk en ruimtelijk ervaren.

Steekproef onder 3000 inwoners
Dit zijn enkele uitkomsten van de enquête die de gemeente dit voorjaar onder inwoners, werkenden, ondernemers en bezoekers heeft gehouden. De enquête is afgenomen onder een steekproef van 3.000 inwoners. Ook zijn op 17 locaties in de gemeente straatenquêtes gehouden en zijn via diverse media oproepen gedaan om een online enquête in te vullen. Dit heeft geleid tot bijna 800 inzendingen.

Uitkomsten gebruikt voor Omgevingsvisie
Een onderzoeksbureau heeft de inzendingen verwerkt en de uitkomsten worden gebruikt voor de Omgevingsvisie, waarin de toekomst van Smallingerland wordt beschreven. Om te weten waar de gemeente in de toekomst met Smallingerland naartoe wil, is het belangrijk om te weten hoe de diverse doelgroepen zoals inwoners nú denken over Smallingerland. De uitkomsten van de enquête zijn goed bruikbaar om de identiteit van Smallingerland verder te omschrijven.

Lees hier het eindrapport ‘wat is de identiteit van Smallingerland?’

Plaats zelf een reactie

Om een reactie te plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren