Home / #ditissmallingerland / Fase 1: Resultaten startbijeenkomst #ditissmallingerland

Fase 1: Resultaten startbijeenkomst #ditissmallingerland

Op 26 november gingen we met elkaar in gesprek over de toekomst van Smallingerland. Zijn er wel betaalbare huizen? Waar is plek om duurzame energie op te wekken? Hoe gaan we om hitte, droogte en stortbuien?

De toekomst van Smallingerland is te belangrijk om alleen aan de gemeente over te laten. We kijken terug op een inspirerende avond waarop veel bruikbare informatie is opgehaald voor #ditissmallingerland, de Omgevingsvisie. Bekijk de samenvatting van de avond op YouTube.

Op 26 november is dus een start gemaakt met de omgevingsvisie. Ruim honderd aanwezigen dachten in de schouwburg De Lawei mee over agendapunten voor de omgevingsvisie. Het resultaat: een lijst van maar liefst 400 aandachtspunten, zorgen en wensen voor de toekomst. Elke week koppelen we op deze website en in de Breeduit de hoofdlijnen van de agendapunten per thema terug.

Artikelen

Eerste resultaten van de omgevingsvisie
Omgevingsvisie: Meer biodiversiteit en voldoende waterberging
Omgevingsvisie: Identiteit en erfgoed
Omgevingsvisie: Leefbare dorpen en wijken
Omgevingsvisie: (zuinig) ruimtegebruik
Omgevingsvisie: Duurzaamheid
Omgevingsvisie: Omgevingsgericht werken
Omgevingsvisie: Mobiliteit, Economie & Recreatie
Omgevingsvisie: Het Smallingerlandse plattenland

7 stellingen
Met alle deelnemers zijn de resultaten van de enquête (zomer 2018) besproken. Het gesprek werd op gang gebracht met stellingen. De deelnemers in de zaal konden bij elke stelling hun mening geven. De meningen zijn hieronder in globale percentages weergaven. De uitkomsten leveren een bijdrage aan de beschrijving van de identiteit van Smallingerland. Lees hier over welke stellingen het ging die avond.

Foto’s van deze avond

Reacties

jannyheys@upcmail.nl 12-03-2019
Hallo, Ik woon op waterland, dicht bij de a7, ik hoor de snelweg best vaak, ook zijn in het bos veel bomen gekapt, met als gevolg meer geluidsoverlast, nu het plan om zonnepanelen op de geluidswal te plaatsen, vind ik een slecht idee. Jullie hebben het over duurzaamheid, maar er worden bomen gekapt, deze nemen wel co2 op, en minder geluid, Er is vast wel een ander plek om zonnepanelen te plaatsen, wij willen graag woonplezier overhouden. Vriendelijke groet Janny Hartstra

Plaats zelf een reactie

Om een reactie te plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren