Home / Duurzaamheid / Fairtrade Week: Gaan met die banaan!

Fairtrade Week: Gaan met die banaan!

Van 4 tot en met 12 mei vindt de voorjaarseditie van de Fairtrade Week plaats met het thema: Gaan met die banaan! In deze landelijke campagneweek zetten bedrijven, winkels, fairtradegemeenten en vele vrijwilligers zich in voor fairtradeproducten en producenten. Doe mee met de fotoactie en win een leuke fair trade prijs.

Via fair trade ontvangen mensen in ontwikkelingslanden een eerlijke prijs voor hun producten en werken zij onder menswaardige omstandigheden. Deze producten zijn niet door kinderarbeid gemaakt of door arbeiders die extreem lange werkdagen maken. Om een product fair trade te kunnen noemen, moeten alle partijen in de handelsketen aantoonbaar maken dat zij aan de internationale principes van fair trade voldoen.

Fair trade neemt toe in gemeente
Sinds 2015 is Smallingerland een fairtradegemeente. Steeds vaker kiezen ondernemers, scholen en maatschappelijke organisaties uit de gemeente ervoor om fair trade producten te gebruiken en/of te verkopen. Meer dan 50 bedrijven, scholen, kerken en instellingen uit de gemeente kopen al duurzaam in. Ook het aantal bedrijven en organisaties met een fairtradecertificaat neemt toe. Eind april 2019 stond de teller op 62 fair trade en/of maatschappelijk verantwoorde gecertificeerde ondernemers. De gemeente juicht dit toe en hoopt dat nog veel meer ondernemers zich melden.

Fotoactie: Gaan met die banaan!
Fairtradegemeenten willen alleen nog maar fair trade bananen in álle supermarkten. Maak een foto van jouw baksel of creatie (voor of na bewerking) met de fair trade banaan in de hoofdrol en maak kans op een van de leuke fair trade prijzen. Wees vooral creatief. Zolang de banaan maar fair trade is. Je hebt tot zondag 12 mei de tijd. Post je foto op Facebook, Twitter of Instagram met #gaanmetdiebanaan, #fairtradegemeente en #ikwil100%fairtradebananen. Geen Facebook, Twitter of Instagram? Mail je foto dan naar info@fairtradegemeenten.nl.

Plaats zelf een reactie

Om een reactie te plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren