Home / Duurzaamheid / Fairtrade

Fairtrade

Een bekende term, maar wat is het nu eigenlijk? Via fairtrade ontvangen mensen in ontwikkelingslanden een eerlijke prijs voor hun producten en werken zij onder menswaardige omstandigheden. Deze producten zijn niet door kinderarbeid gemaakt of door arbeiders die extreem lange werkdagen maken. Om een product fairtrade te kunnen noemen, moeten alle partijen in de handelsketen aantoonbaar maken dat zij aan de internationale principes van fairtrade voldoen.

Rol van de gemeente
Sinds 2015 is de gemeente Smallingerland een Fairtrade gemeente. Meer dan 50 bedrijven, scholen, kerken en instellingen uit de gemeente kopen duurzaam in. Wij proberen met het oog op eerlijke handel onze inwoners te stimuleren om fairtrade te handelen, kopen en verkopen. Een Fairtrade gemeente is een titel die een gemeente krijgt als zij bijzondere inspanningen levert om Fairtrade of eerlijke handel onder de aandacht te brengen.

De Fairtrade teller staat op 60
Het aantal bedrijven en organisaties binnen onze gemeente met een fairtrade certificaat neemt toe. Eind december 2017 stond de teller op 58 fairtrade en/of maatschappelijk verantwoorde gecertificeerde ondernemers. Steeds vaker kiezen ondernemers, scholen en maatschappelijke organisaties ervoor fairtrade producten te gebruiken en/of te verkopen. Duurzaam ondernemen en eerlijke handel staan hoog in het vaandel. De gemeente juicht dit toe en hoopt dat nog veel meer ondernemers zich melden, want bij veel ondernemers zit eerlijke handel al in hun DNA.

Meer informatie over fairtrade?
Neem gerust contact op met de gemeente. Ook op de facebookpagina van de werkgroep Fairtrade Smallingerland en op de website www.fairtradegemeenten.nl vindt u meer informatie.

Plaats zelf een reactie

Om een reactie te plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren