Home / Duurzaamheid / Plantjesmarkt op OBS de Meander

Plantjesmarkt op OBS de Meander

“Het leek het ons leuk om een plantjesmarkt te organiseren voor de onderbouw van één van de scholen in Smallingerland. Aangezien we allebei op OBS De Meander gewerkt hebben en ook in de Drait wonen, was de keus van de school snel gemaakt”, aldus tuinambassadeurs Jan Cees Nauta en Annie van Dijk. Afgelopen vrijdag 10 mei was het zover.

Om deze redenen wilden we deze markt organiseren:

  • Meer planten in de tuinen.
  • Geld ophalen voor het buitengebeuren bij de school, zoals het tuintje en het verder verfraaien van het plein.
  • Meer interesse, verwondering en waardering opwekken bij de kinderen voor alles wat groeit en bloeit in de tuin en in de omgeving en dit gevoel ook aanwakkeren bij de ouders.

Gouden erwt-medaille
Een dikke maand geleden kregen alle ouders van de onderbouw een briefing over de plantjesmarkt. Hierin riepen wij ze op om plantjes, stekjes en zaadjes te verzamelen om te verkopen op de plantjesmarkt. Tegelijkertijd hebben alle onderbouwleerlingen een erwtje mee naar huis gekregen. Dit erwtje konden ze thuis kweken en op 10 mei weer meenemen om er een prijs mee te winnen. Tijdens de plantjesmarkt was de prijsuitreiking van de erwtenwedstrijd. “Je zag echt dat veel kinderen, en waarschijnlijk met hen de ouders, goed op hun erwtje hadden gepast en hem goed verzorgd hadden: er waren laddertjes bij gemaakt zodat de plant gesteund werd en er was zelfs al een plantje in bloei!” aldus de tuinambassadeurs. Bioloog Hans Bijl beoordeelde de plantjes en de eigenaar van de mooiste, de langste en de bijzonderste plant kreeg een gouden erwt-medaille en een presentje.

Ook was er volop informatie over het vergroenen van de tuin en een terrarium met kleine tuindiertjes en een bak met waterdiertjes voor educatieve doeleinden. Het was een geslaagde happening en we hopen dat we hiermee de belangstelling, interesse en respect voor de groene, natuurlijke tuin en leefomgeving in de wijk De Drait hebben laten bloeien.

Plaats zelf een reactie

Om een reactie te plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren