Home / Duurzaamheid / Sportstroom ook fair trade

Sportstroom ook fair trade

Vorige week donderdag ontving Sportstroom het fairtradecertificaat uit handen van wethouder Piet de Ruiter. SportStroom werd in 2003 opgericht met als doel om de collectieve inkoop van stroom en gas te stimuleren. Het bedrijf is dagelijks bezig met het verduurzamen van sportaccommodaties.

Door de jaren heen is SportStroom uitgegroeid tot het grootste energiecollectief in de Nederlandse sportmarkt met ruim 3.500 aangesloten verenigingen. De missie van SportStroom is: Sportverenigingen toegankelijk en betaalbaar houden. Om dat te realiseren moeten sportverenigingen grip krijgen op energiekosten en geholpen worden bij het investeren in energiebesparende maatregelen. Sportstroom geeft zelf ook het goede voorbeeld. Alle benodigde stroom voor het kantoorpand wordt op het eigen dak opgewekt, er wordt praktisch geen printpapier gebruikt en ze kopen alleen fairtradeproducten in.

Wil je ook meedoen met het vergroten van bewustwording voor een heerlijke en eerlijke wereld? Neem dan contact op met de werkgroep Fair Trade Smallingerland via fairtrade@smallingerland.nl of bel 0512-581234.

Plaats zelf een reactie

Om een reactie te plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren