Home / Duurzaamheid / Zeven rustpunten voor wandelaars en fietsers in onze gemeente

Zeven rustpunten voor wandelaars en fietsers in onze gemeente

In november vorig jaar deden we een oproep in de Breeduit voor mensen die ook een rustpunt wilden beginnen op hun erf. Dat heeft geresulteerd in zeven rustpunten in onze gemeente. Een rustpunt is een plek op een particulier erf waar wandelaars en fietsers kunnen pauzeren. Er zijn zitplaatsen, een toilet, oplaadpunt voor elektrische fietsen en voorzieningen waarmee gasten zelf koffie, thee en limonade kunnen schenken.

Op 12 juni is de komst van de rustpunten in Zuidoost Friesland gevierd met een opening van een rustpunt in Ter Band in de gemeente Heerenveen. Ook wethouder Eric ter Keurs was hierbij aanwezig.

Waar zijn de rustpunten?
Zoals gezegd zijn er op dit moment zeven rustpunten in onze gemeente. Dus als je tijdens een wandeling of fietstocht langs een van deze adressen komt, schenk je zelf dan een lekker kopje koffie in of met deze zomerse temperaturen een koud glaasje limonade.

De rustpunten in Smallingerland

  • Zorgboerderij Butengewoan aan de Drachtsterwei 80 in De Wilgen
  • Rustpunt De Goudberch aan de Goudberch 5 in Drachtstercompagnie
  • Zorgboerderij It Fallaet aan de Fallaetswei 19 ook in Drachtstercompagnie
  • Camping It Lege Midden aan de Kobbewei 5 in Goengahuizen
  • Bij Maus aan de Peinder Mieden 3 in Opeinde
  • Bregeham aan de Headammen 2 in Oudega
  • Justsoars aan de Geasten 10 in Oudega.

Toeristisch informatiepunt
Een rustpunt is ook een toeristisch informatiepunt, een ideale plek om toeristen te informeren over wat er te doen is in de omgeving. Bezoekers betalen voor gebruik van een rustpunt een vrijwillige bijdrage.

Toeristisch aanbod Zuidoost-Friesland
Je kunt de rustpunten herkennen aan het rustpuntbord. Met de stimulering van het aantal rustpunten willen de gemeenten Heerenveen, Opsterland, Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Smallingerland en de provincie Fryslân het toeristisch aanbod in Zuidoost-Friesland verder uitbouwen. Er zijn in Nederland al ruim 550 rustpunten in acht provincies.

Plaats zelf een reactie

Om een reactie te plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren