Home / Ondernemen / Vergunningen en meldingen

Vergunningen en meldingen

Omgevingsvergunning aanvragen
Heeft u (ver)bouwplannen? Wilt u slopen, een boom kappen, een inrit aanleggen of uw bedrijf veranderen? Met een omgevingsvergunning regelt u dat in één keer via het omgevingsloket. U krijgt binnen 8 weken bericht. Lees meer op smallingerland.nl.

Voorlopige beoordeling bouwplan
Heeft u al een concreet plan? En twijfelt u of het plan aan de welstandseisen voldoet of binnen het bestemmingsplan past of wilt u aan een monument iets wijzigen? We adviseren u dat plan aan de gemeente voor te leggen. Zo’n voorlopige beoordeling bouwplan is gratis. Doe dit voordat u de aanvraag omgevingsvergunning indient. U ontvangt een reactie binnen 6 weken. Lees meer op smallingerland.nl.

Bestemmingsplannen bekijken
Wilt u weten of u op een bepaalde plek in de gemeente Smallingerland mag bouwen of verbouwen? Of u in een bepaald gebouw een winkel of café mag openen? Of u op een bepaald terrein een bedrijf mag vestigen? In een bestemmingsplan staat of dit mag. U kunt de meeste bestemmingsplannen online bekijken via Planviewer via smallingerland.nl.

Evenementenvergunning aanvragen
Organiseert u een groot evenement? Vraag een evenementenvergunning aan. Vul altijd eerst de risicoanalysescan in. De scan laat zien welk type evenement u organiseert en wat u nodig heeft. Organiseert u een klein evenement? Een melding is dan voldoende. Lees hierover meer op smallingerland.nl.

Drank- en horecavergunning
Heeft u een horecabedrijf of schenkt u alcohol in uw sportkantine of snackbar? Vraag een vergunning aan als u:

  • een horecabedrijf start, uw horecabedrijf verhuist of een horecabedrijf overneemt
  • de inrichting van uw horecabedrijf bouwtechnisch verandert
  • uw ondernemingsvorm verandert (bijvoorbeeld van eenmanszaak naar vof of van vennoten naar een BV)

Lees meer over het aanvragen van een drank- en horecavergunning op smallingerland.nl.

Incidentele festiviteit melden
Heeft u een bedrijf dat onder de Wet milieubeheer valt, zoals horeca of sportverenigingen? En wilt u een festiviteit organiseren waarbij meer geluid wordt gemaakt dan is toegestaan op grond van het Activiteitenbesluit? Dan moet u dit melden bij de gemeente. Lees meer op smallingerland.nl.

Plaats zelf een reactie

Om een reactie te plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren