Home / Recreatie & Toerisme / Havens in Smallingerland

Havens in Smallingerland

Haventoezicht
De gemeente Smallingerland zorgt voor toezicht, orde en handhaving op een juist gebruik van de vaarweg Drachtstervaart en de passantenhaven Moleneind. De gemeente is ook verantwoordelijk voor de bediening van de Philipsbrug aan de Tj. Wagenaarstraat. De gemeente (tel. 06 23238367) is het aanspreekpunt voor de passanten en kan helpen bij het gebruik van aanuit.net.

Philipsbrug (ophaalbrug) Drachtstervaart (Tj. Wagenaarstraat)
Om het centrum en de passantenhaven te bereiken moet de Philipsbrug in de Tj. Wagenaarstraat gepasseerd worden. De brug heeft een vrije doorvaarthoogte van 1,60 meter.
Het openen van de brug is gedurende het hele jaar dagelijks tussen 9.00 en 19.00 uur en in de periode van 1 juni tot en met 31 augustus tot 20.00 uur, op telefonische afroep via tel. 06 23238367. Na circa 15 minuten is er iemand van de gemeente om de brug te bedienen.

Niet aanleggen aan de kades Drachtstervaart
De kades van de Drachtstervaart tussen de Piipbrêge en het centrum zijn niet geschikt om boten af te meren. Zo blijft de vaart vrij voor het bootverkeer van en naar het centrum. Deze regels gelden zowel voor passanten als voor aanwonenden.

Passantenhaven Moleneind Drachten
Varende passanten zijn welkom in de passantenhaven aan het Moleneind in het centrum van Drachten. De haven is gelegen achter een vaste brug met een vrije doorvaarrhoogte van 2,95 meter. Bezoekers kunnen gebruik maken van de voorzieningen in de haven en stroom en water afnemen. Ook kan men vuil water lozen. Voor een overnachting in de haven moet worden betaald. Via de app AANUIT.NET kunnen passanten de voorzieningen gebruiken. Meer informatie vindt u op http://www.aanuit.net en op de borden in de haven. In de haven is gratis wifi beschikbaar.

Passantenplaatsen plezierhaven Rottevalle
De haven in Rottevalle heeft een beperkt aantal passantenplaatsen. Deze plaatsen zijn voorzien van stroom via het Aanuit.net-systeem. Ook is er een oplaadpaal voor elektrische boten.
Water gaat via een automaat met muntinworp. Er zijn geen sanitaire voorzieningen en vuilwaterpomp aanwezig. De kosten voor het verblijf in de passantenhaven betaalt u  aan de havenmeester.
In de haven staan op 2 plaatsen informatieborden over de instructies van het betaalsysteem en telefoonnummers (waaronder een 24-uurs helpdesk).

Passantenplaatsen plezierhaven Oudega
De haven in Oudega heeft een beperkt aantal passantenplaatsen. Deze plaatsen zijn voorzien van stroom en er is ook een watertappunt aanwezig.
Er zijn sanitaire voorzieningen. De kosten voor het verblijf in de passantenhaven betaalt u aan de havenmeester.

Plaats zelf een reactie

Om een reactie te plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Inloggen Registreren